Při výrobě ať už džemů, pate de fruit nebo karamelu používáme želírujicí látky od společnosti SOSA. Je to velice jednoduché..proč? Stabilní KVALITA na které si velice zakládáme naše výrobky.

Mezi naše oblíbené produkty patří pektin, kyselina citronová a natur emul neboli citrusová vláknina.

Pektin funguje jako želírujicí látka a my používáme pektin jaune. Jedná se o žlutý pektin, který se extrahuje z citrusů nebo jablek. Mluvíme o pektinu, který umí želírovat jen jednou tedy je termo-nevratný a želíruje při větším množství cukru v receptuře. Pektin přidáváme od druhu ovoce..v některých případech se přídává více a někdy méně.

Kyselina citronová je v našem případě extrémně důležitá. Snižuje pociťovou sladkost samotných džemů a paté de fruit, ale pomáhá v barevnosti džemu a plní funkčnost pektinu, který podporuje želírujicí schopnsot džemů a paté de fruit. A proč? Protože pektin želíruje jen v určitém pH měřítku.

Nakonec naše oblíbená surovina, díky které vytváříme ovocné karamely a konkrétně mluvíme o citrusové vláknině nesoucí název Natur emul. Jedná se o přírodní výtažek z citrusové vlákniny a díky ní jsou všechny ovocné karanely, které nabízím krémové. Mohli bychom taktéž používat sojový lecitin, ale snažíme se udělat naše výrobky maximálně s nižsím množství alergenů.