Při objednávce nad 700 Kč je doprava ZDARMA, pomocí zásilkovna.cz

Autor: Vlad Ryasyy / Datum: 18:43 28.6.2022

Hodně jste o něj žádali a proto přidáváme nový recept na Pavlovu roládu..my do naší přidali ten letně-jahodový džem s japonským citrusem yuzu.

Ideální letní dezert, který si oblíbí každý..nejlépe chutná když je řádně vychlazen.

Budeme se těšit na vaše výsledky! Svoje práce můžete sdílet pod #pavlovaroladasugarlife
  1. Meringue plát: (40 x 30cm)
    • 190g bílky (pokojová teplota)
    • 290g moučkový cukr
    • 15g kukuřičný škrob
Bílky vyšlehat v nadýchanou pěnu a postupně přidávat moučkový cukr smíchaný s kukuřičným škrobem. Vyšlehat pevný meringue – celková doba šlehání je cca 15 minut.

Rozetřit na pečicí plech a péct při 160C cca 25 minut.

Nechat zchladit na plechu.
 
  1. Jahodové compoté:
Plátkovou želatinu nechat nabobtnat, vymačkat přebytečnou vodu a rozpustit na vodní lázní či v mikrovlné troubě. Přidat trochu džemu, promíchat a přidat ke zbytku. 

Jahody nakrájet na malé kostičky a přidat k předchozí směsi, promíchat.
 
  1. Šlehané krémy: (různé variace)
    • Philadelphia chantilly:
      1. 363g philadelphia sýr
      2. 132g smetana ke šlehání
      3. 60g moučkový cukr
      4. ½ vanilkový lusk
Do smetany přidat semínka vanilkového lusku a vyšlehat s philadelphií a cukrem. Vyšlehat v nadýchaný krém a ihned použít.
    • Mascarpone chantilly:
      1. 292g smetana ke šlehání
      2. 216g mascarpone
      3. 50g moučkový cukr
      4. ½ vanilkový lusk
Do smetany přidat semínka vanilkového lusku a vyšlehat s mascarpone a cukrem. Vyšlehat v nadýchaný krém a ihned použít.  
 
    • Yuzu šlehaná ganache: (400g / vrstva + zbytek na dekoraci)
    • 187g smetana ke šlehání (I)
    • 3g plátková želatina
    • 100g bílá čokoláda Callebaut VELVET
    • 40g citronová šťava
    • 45g yuzu pyré
    • 187g smetana ke šlehání (II)
Bílou čokoládu polo-rozpustit a smetanu ke šlehání (I) zlehka nahřát. Do teplé smetany přidat nabobtnatou želatinu a postupně vlévat k čokoládě a pomocí silikonové stěrky zapracovat.

Vytvořit emulzi pomocí ponorného mixéru a poté vlít citrusové šťávy, promíchat a nakonec přilít smetanu ke šlehání (II )a  vše promíchat.

Vylít do nádoby a nechat stabilizovat v chladu do dalšího dne.
KOMPLETACE
Upečený meringue plát otočit a na měkčí stranu rozetřít do roviny jahodové compoté, dát do chladu na 30 minut.

Mezitím vyšlehat citrusovou ganache do pevné textury a rozetřít 400g krému na zchlazený plát s compoté do roviny.

Zamotat roládu a nechat stabilizovat v chladu hodinu. Zkrojit boky, dekorovat zbytkem šlehané ganache a dekoracet dle potřeby.

TIPY A TRIKY:
  • Pro lepší řez rolády doporučuji roládu rozležet..aspoň hodinku.
  • Chutná nejlépe z lednice.
  • Nejedná se o dvoudenní dezert..tedy by měla být snězená nejlépe ten den.
  • Na našem instagramu ve výběrech najdete důležité detaily v podobě videa