Dvacetiletý talent se v jinak konvenční české cukrařině vyjímá. Pochází z Ukrajiny, ale do Prahy se přestěhoval už ve třech letech a považuje se za Čecha. Od dvanácti peče a experimentuje; když však zjistil, že mu české gastronomické školy nemají co dát, pustil se do samostudia a k tomu si vyhledal učitele ve světě. Absolvoval řadu zahraničních kurzů u mistrů cukrářů, třeba v Barceloně či v Belgii, a vyhrál několik prestižních soutěží – od Senátu získal ocenění Mladý řemeslník, je členem juniorského národního týmu Asociace kuchařů a cukrářů.



K cukrovinkám přistupuje inovativně a přísně vědecky. Při jejich tvoření využívá svých znalostí fyziky a chemie, pracuje jen s nejkvalitnějšími surovinami, sleduje světové trendy a pak s využitím těchto vědomostí sestavuje vlastní originální recepty. Patří do skupiny mladých talentů, které dostávají českou gastronomii na světovou špičkovou úroveň.

https://30pod30-2019.forbes.cz/30.php?d=vladyslav-ryasnyy