Co je vůbec MAKRONKA?
Macarons..představeny ve Francií, ale italským cukrářem královny Kateřiny Medicejské. To znamená, že makronky jsou původně z Itálie, ale zpopularizované ve Francií.
Dříve neměli krásný vzhled jak je nyní známe..jednalo se o mandlové sušenky bez jakékoliv náplně. Byly popraskané, bez sukně s karamelovou barvou.
Postupně až v roce 1830 byly makronky představeny ve hlavním městě Francie tak jak je známe. Recept se zpopularizoval otevřením cukrářském dómu Ladurée v roce 1862.
Postupem času se recept zdokonaloval, zlepšoval a obrovskou změnu přinesl Pierre Hermé, kterému se říká cukrářský Picasso, který v 80tých letech představil příchutě jako jsou pistácie, růže nebo vanilka.
V dnešní době makronky najdeme s těmi nejrůznějšími příchutěmi..od klasických po nejvíce bizární, které nás napadnou. Mohu být jak sladké, ale tak i slané a sloužit jako finger-food. V každé zemi je také ovlivňuje jejich kultura a třeba v Koreji jsou velice populární makronky s vyšším obsahem krému a navíc zdobené různými posypy nebo v USA jsou často plněny máslovými krémy.
Z čeho jsou makronky vytvořeny?
Z velice jednoduchých surovin jako je cukr v podobě krupice a moučky, vaječný bílek a mandlová mouka.

V podstatě žádná vědě, že? Místo mandle mouky se používají i jiné ořech a to nejčastěji lískový ořech, arašíd nebo kokos. Těsto může být ochuceno jinými sypkými ingredienci jako kakao, čaj matcha, mletá káva a jiné. Nakonec nesmí chybět barvivo, ale jedná o vizuální stránku.:)
Ale víte o tom, že makronky mohou být i 100% rostlinné bez využití vaječného bílku? Ne? Tak my je umíme! Ano, v našem asortimentu najdete makronky, které jsou vhodné pro vegany, alergiky na mléčné výrobky, vejce či mouku, ale hlavně budou chutnat i běžným konzumentům bez alergie.
Zde najdete naši veškerou nabídku a v případě navázání spolupráce o odběru, tak nám napište na e-mail info@sugarlife.cz
Příště si popovídáme o náplních a metodách tvorby makronek.
*Fotografie suroviny je použita z thespruceeats.com
Macarons..představeny ve Francií, ale italským cukrářem královny Kateřiny Medicejské. To znamená, že makronky jsou původně z Itálie, ale zpopularizované ve Francií.
Dříve neměli krásný vzhled jak je nyní známe..jednalo se o mandlové sušenky bez jakékoliv náplně. Byly popraskané, bez sukně s karamelovou barvou.
Postupně až v roce 1830 byly makronky představeny ve hlavním městě Francie tak jak je známe. Recept se zpopularizoval otevřením cukrářském dómu Ladurée v roce 1862.
Postupem času se recept zdokonaloval, zlepšoval a obrovskou změnu přinesl Pierre Hermé, kterému se říká cukrářský Picasso, který v 80tých letech představil příchutě jako jsou pistácie, růže nebo vanilka.
V dnešní době makronky najdeme s těmi nejrůznějšími příchutěmi..od klasických po nejvíce bizární, které nás napadnou. Mohu být jak sladké, ale tak i slané a sloužit jako finger-food. V každé zemi je také ovlivňuje jejich kultura a třeba v Koreji jsou velice populární makronky s vyšším obsahem krému a navíc zdobené různými posypy nebo v USA jsou často plněny máslovými krémy.
Z čeho jsou makronky vytvořeny?
Z velice jednoduchých surovin jako je cukr v podobě krupice a moučky, vaječný bílek a mandlová mouka.

V podstatě žádná vědě, že? Místo mandle mouky se používají i jiné ořech a to nejčastěji lískový ořech, arašíd nebo kokos. Těsto může být ochuceno jinými sypkými ingredienci jako kakao, čaj matcha, mletá káva a jiné. Nakonec nesmí chybět barvivo, ale jedná o vizuální stránku.:)
Ale víte o tom, že makronky mohou být i 100% rostlinné bez využití vaječného bílku? Ne? Tak my je umíme! Ano, v našem asortimentu najdete makronky, které jsou vhodné pro vegany, alergiky na mléčné výrobky, vejce či mouku, ale hlavně budou chutnat i běžným konzumentům bez alergie.
Zde najdete naši veškerou nabídku a v případě navázání spolupráce o odběru, tak nám napište na e-mail info@sugarlife.cz
Příště si popovídáme o náplních a metodách tvorby makronek.
*Fotografie suroviny je použita z thespruceeats.com