Objednávky vytvořené od 25.6. do 15.7. budou expedovány 18.7.2025. Děkujeme za pochopení.

Kontaktujte nás

+420 608 765 054

Pavlova roláda

Hodně jste o něj žádali a proto přidáváme nový recept na Pavlovu roládu..my do naší přidali ten letně-jahodový džem s japonským citrusem yuzu.

Ideální letní dezert, který si oblíbí každý..nejlépe chutná když je řádně vychlazen.

Budeme se těšit na vaše výsledky! Svoje práce můžete sdílet pod #pavlovaroladasugarlife

Meringue plát(40 x 30cm)

  • 190g bílky (pokojová teplota)
  • 290g moučkový cukr
  • 15g kukuřičný škrob
  •  

Bílky vyšlehat v nadýchanou pěnu a postupně přidávat moučkový cukr smíchaný s kukuřičným škrobem. Vyšlehat pevný meringue – celková doba šlehání je cca 15 minut.

Rozetřit na pečicí plech a péct při 160C cca 25 minut.

Nechat zchladit na plechu.

Jahodové compoté:

Plátkovou želatinu nechat nabobtnat, vymačkat přebytečnou vodu a rozpustit na vodní lázní či v mikrovlné troubě. Přidat trochu džemu, promíchat a přidat ke zbytku. 

Jahody nakrájet na malé kostičky a přidat k předchozí směsi, promíchat.

Šlehané krémy: (různé variace)

  • Philadelphia chantilly:
    • 363g philadelphia sýr
    • 132g smetana ke šlehání
    • 60g moučkový cukr
    • ½ vanilkový lusk
  1.  
Do smetany přidat semínka vanilkového lusku a vyšlehat s philadelphií a cukrem. Vyšlehat v nadýchaný krém a ihned použít.
 
 
  • Mascarpone chantilly:
    • 292g smetana ke šlehání
    • 216g mascarpone
    • 50g moučkový cukr
    • ½ vanilkový lusk
    1.  
Do smetany přidat semínka vanilkového lusku a vyšlehat s mascarpone a cukrem. Vyšlehat v nadýchaný krém a ihned použít.   
 
 
  • Yuzu šlehaná ganache: (400g / vrstva + zbytek na dekoraci)
    • 187g smetana ke šlehání (I)
    • 3g plátková želatina
    • 100g bílá čokoláda Callebaut VELVET
    • 40g citronová šťava
    • 45g yuzu pyré
    • 187g smetana ke šlehání (II)

 

Bílou čokoládu polo-rozpustit a smetanu ke šlehání (I) zlehka nahřát. Do teplé smetany přidat nabobtnatou želatinu a postupně vlévat k čokoládě a pomocí silikonové stěrky zapracovat.

Vytvořit emulzi pomocí ponorného mixéru a poté vlít citrusové šťávy, promíchat a nakonec přilít smetanu ke šlehání (II )a  vše promíchat.

Vylít do nádoby a nechat stabilizovat v chladu do dalšího dne.

KOMPLETACE
Upečený meringue plát otočit a na měkčí stranu rozetřít do roviny jahodové compoté, dát do chladu na 30 minut.

Mezitím vyšlehat citrusovou ganache do pevné textury a rozetřít 400g krému na zchlazený plát s compoté do roviny.

Zamotat roládu a nechat stabilizovat v chladu hodinu. Zkrojit boky, dekorovat zbytkem šlehané ganache a dekoracet dle potřeby.

TIPY A TRIKY:

  • Pro lepší řez rolády doporučuji roládu rozležet..aspoň hodinku.
  • Chutná nejlépe z lednice.
  • Nejedná se o dvoudenní dezert..tedy by měla být snězená nejlépe ten den.
  • Na našem instagramu ve výběrech najdete důležité detaily v podobě videa