Ten nej-ovocnější a nejméně sladký indiánek, který může existovat. Aby indiánek nebyl jen sníh a piškot, tak jsme jej obohatili o náš džem s příchutí černého rybízu, fialky a Marc de Champagne.
Budeme se těšit na vaše výsledky! Svoje práce můžete sdílet pod #indianeksugarlife
Indiánci s černým rybízem: (cca 25ks)
Vše vyšlehat v nadýchaný pevný meringue. Mezitím smíchat škrob, kakao a mouku – prosát a žloutky smíchat s cukrem (2) – nešlehat, jen promíchat.
Do meringue zamíchat žloutkovou směs a poté přidat sypké ingredience, míchat delikátně.
Přendat do sáčku a nastříkat potřebný tvar a případně posypat moučkovým cukrem.
Ihned péct při 180C cca 11 minut.
Po dosažení teploty vyšleháme na střední až vysoké rychlosti v nadýchaný,stabilní sníh a ihned používáme.
*Polevy je mnohem více než je potřeba z důvodu pohodlného namáčení. Můžete zmenšit množství nebo použít na polití jiných výrobků (např. bábovka).
Na upečený kakaový piškot budeme stříkat typický tvar rybízového meringue pro indiánky.
Do spodního/prvního a tedy největšího vytvoříme důlek pomocí mokré a horké lžíce a dovnitř vstříkneme rybízový džem a následně pokračujeme stříkat meringue.
Do třetí a tedy poslední vrstvy meringue vytvoříme důlek, ale ten již neplníme.
Nastříkané indiánky dáme do mrazáku cca 60 minut.
Zchlazené indiánky namáčíme do polevy při 35C, necháme okapat a přendáme na čistý pracovní povrch.
Horní důlek naplníme rybízovým džemem a dekorujeme modrou chrpou.
TIPY A TRIKY:
Budeme se těšit na vaše výsledky! Svoje práce můžete sdílet pod #indianeksugarlife
Indiánci s černým rybízem: (cca 25ks)
Cukrářský-kakaový piškot: (5cm / cca 25ks)
- 42g žloutky
- 16g cukr krupice (1)
- 64g bílky
- 42g cukr krupice (2)
- 18g hladká mouka
- 18g kukuřičný škrob
- 15g kakao
- q.s. moučkový cukr na posypání
Vše vyšlehat v nadýchaný pevný meringue. Mezitím smíchat škrob, kakao a mouku – prosát a žloutky smíchat s cukrem (2) – nešlehat, jen promíchat.
Do meringue zamíchat žloutkovou směs a poté přidat sypké ingredience, míchat delikátně.
Přendat do sáčku a nastříkat potřebný tvar a případně posypat moučkovým cukrem.
Ihned péct při 180C cca 11 minut.
- Ovocný džem: (cca 7g / porce)
- Meringue z černého rybízu: (cca 20g / porce - hladká špička o průměru 15mm)
- 164g černý rybíz pyré
- 53g voda
- 21g sušený bílek – albumin
- 137g cukr krupice
- 84g glukóza sirup
- 68g dextróza
- 2.7g kyselina citronová
Po dosažení teploty vyšleháme na střední až vysoké rychlosti v nadýchaný,stabilní sníh a ihned používáme.
- Poleva z čokolády:
- 420g ruby nebo hořká čokoláda Callebaut
- 180g kakaové máslo
*Polevy je mnohem více než je potřeba z důvodu pohodlného namáčení. Můžete zmenšit množství nebo použít na polití jiných výrobků (např. bábovka).
- Sušené květy modré chrpy
Na upečený kakaový piškot budeme stříkat typický tvar rybízového meringue pro indiánky.
Do spodního/prvního a tedy největšího vytvoříme důlek pomocí mokré a horké lžíce a dovnitř vstříkneme rybízový džem a následně pokračujeme stříkat meringue.
Do třetí a tedy poslední vrstvy meringue vytvoříme důlek, ale ten již neplníme.
Nastříkané indiánky dáme do mrazáku cca 60 minut.
Zchlazené indiánky namáčíme do polevy při 35C, necháme okapat a přendáme na čistý pracovní povrch.
Horní důlek naplníme rybízovým džemem a dekorujeme modrou chrpou.
TIPY A TRIKY:
- Pokud chcete dosáhnout ne-stékajicí polevy na piškotu, tak doporučujeme indiánky řádně zchladit v mrazáku či lednici. Polevy díky zchlazenému indiánku bude rychlejí krystalizovat.
- Ruby tedy přirodně růžová čokoláda má nakyslou chuť a podpoří ovocnou příchuť zatímco hořká sníží sladkost dezertu a hezky se páruje s černým rybízem
- Nenahrazujte žádné suroviny obzvlášť v ovocném meringue. Každý cukr má svoji funkci a sladivost.
- Na našem instagramu ve výběrech najdete důležité detaily v podobě videa