Při objednávce nad 700 Kč je doprava ZDARMA, pomocí zásilkovna.cz

Autor: Vlad Ryasyy / Datum: 09:42 19.4.2022

Ten nej-ovocnější a nejméně sladký indiánek, který může existovat. Aby indiánek nebyl jen sníh a piškot, tak jsme jej obohatili o náš džem s příchutí černého rybízu, fialky a Marc de Champagne. 

Budeme se těšit na vaše výsledky! Svoje práce můžete sdílet pod #indianeksugarlife


Indiánci s černým rybízem: (cca 25ks)
 
  1. Cukrářský-kakaový piškot: (5cm / cca 25ks)
    • 42g žloutky
    • 16g cukr krupice (1)
    • 64g bílky
    • 42g cukr krupice (2)
    • 18g hladká mouka
    • 18g kukuřičný škrob
    • 15g kakao
    • q.s. moučkový cukr na posypání
Bílky šlehat na střední rychlosti a přidat cukr krupice (2) .

Vše vyšlehat v nadýchaný pevný meringue. Mezitím smíchat škrob, kakao a mouku – prosát a žloutky smíchat s cukrem (2) – nešlehat, jen promíchat.
Do meringue zamíchat žloutkovou směs a poté přidat sypké ingredience, míchat delikátně.

Přendat do sáčku a nastříkat potřebný tvar a případně posypat moučkovým cukrem.

Ihned péct při 180C cca 11 minut.
 
  1. Ovocný džem: (cca 7g  / porce) 
Džem promícháme do jednorodé konzistence a přendáme do curkrářkého sáčku.
  1. Meringue z černého rybízu: (cca 20g / porce - hladká špička o průměru 15mm)
  • 164g černý rybíz pyré
  • 53g voda
  • 21g sušený bílek – albumin
  • 137g cukr krupice
  • 84g glukóza sirup  
  • 68g dextróza
  • 2.7g kyselina citronová
Všechny ingredience smícháme v míse na šlehání a za stálého míchání nahřejeme nad vodní lázni na 55 - 60C.

Po dosažení teploty vyšleháme na střední až vysoké rychlosti v nadýchaný,stabilní sníh a ihned používáme.
  1. Poleva z čokolády:
    • 420g ruby nebo hořká čokoláda Callebaut
    • 180g kakaové máslo
Čokoládu s kakaovým máslem rozpustíme a používáme při 35C.

*Polevy je mnohem více než je potřeba z důvodu pohodlného namáčení. Můžete zmenšit množství nebo použít na polití jiných výrobků (např. bábovka).
  1. Sušené květy modré chrpy
KOMPLETACE:
Na upečený kakaový piškot budeme stříkat typický tvar rybízového meringue pro indiánky.
Do spodního/prvního a tedy největšího vytvoříme důlek pomocí mokré a horké lžíce a dovnitř  vstříkneme rybízový džem a následně pokračujeme stříkat meringue.

Do třetí a tedy poslední vrstvy meringue vytvoříme důlek, ale ten již neplníme.
Nastříkané indiánky dáme do mrazáku cca 60 minut.

Zchlazené indiánky namáčíme do polevy při 35C, necháme okapat a přendáme na čistý pracovní povrch.
Horní důlek naplníme rybízovým džemem a dekorujeme modrou chrpou.

TIPY A TRIKY:
  • Pokud chcete dosáhnout ne-stékajicí polevy na piškotu, tak doporučujeme indiánky řádně zchladit v mrazáku či lednici. Polevy díky zchlazenému indiánku bude rychlejí krystalizovat.
  • Ruby tedy přirodně růžová čokoláda má nakyslou chuť a podpoří ovocnou příchuť zatímco hořká sníží sladkost dezertu a hezky se páruje s černým rybízem
  • Nenahrazujte žádné suroviny obzvlášť v ovocném meringue. Každý cukr má svoji funkci a sladivost. 
  • Na našem instagramu ve výběrech najdete důležité detaily v podobě videa